Electrix – jo vuodesta 1989
Perheyrityksemme tarjoaa sähkönmittauksen asiantuntijapalveluita energia-, sähköverkko- ja kiinteistöyhtiöille sekä teollisuusyrityksille. Toimitilamme sijaitsevat Pälkäneellä, mutta palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti.
Palvelumme kattavat muun muassa mittaustekniset ratkaisut, mittaustietojen käsittelyn ja analysoinnin, teknisen tuen ja koulutuspalvelut. Toiminnassamme nojaamme vahvasti omien tuotteiden valmistukseen ja vahvaan asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen. Tavoitteemme on aina olla teknisesti ja innovatiivisesti askeleen edellä alan muita toimijoita.
Laaja-alainen yhteistyömme tutkimuslaitosten ja viranomaisten kanssa on auttanut yritystämme kehittymään sähkön laadunmittauksen asiantuntijaksi. Olemme osallistuneet säännöllisesti useisiin kumppaneiden kanssa toteutettuihin tuotekehityshankkeisiin. Näistä useat ovat liittyneet Business Finland Oy:n teknologiaohjelmiin.
Pitkäaikainen yhteistyömme Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n kanssa alkoi jo perustamisestamme lähtien. Toimimme tiivisti myös Tampereen yliopiston ja Aalto-yliopiston kanssa. Kehittämiämme sähköenergian mittauslaitteita ovat muun muassa digitaaliset EDPQ ja
eQL Laatuvahti -mittarit, eQL Care -mittalaitteet ja eQL Adapter/Analyzing/Manager/Reader -ohjelmistot.
Käytännön katsaus kehitystyöhömme
Jo 1990-luvun alussa lanseerasimme mikroprosessoripohjaisen EDPQ-mittarin, joka sisälsi sekä pätö- että loisenergian kaksisuuntaisen mittauksen samassa laitteessa. Heti alkuvaiheessa kehitimme mittariin energia-mittausten lisäksi sähkön laadun seurannan, joka ensimmäisessä vaiheessa käsitti ainoastaan jännitetason mittauksen.
Vuosien saatossa, tuotekehitystyön sekä komponenttien ja laskentakyvyn kehittymisen tuloksena, olemme lisänneet EDPQ -mittariin uusia ominaisuuksia. Jännitteen ja virran mittaamisen lisäksi laitteella pystytään mittaamaan sähkön laatusuureita yhä monipuolisemmin. Mukaan on voitu tuoda esimerkiksi harmoniset yliaallot, jännitekuopat ja -kohoumat sekä välkynnät.
Tänä päivänä laitteistomme mittaa useita kymmeniä jännitteen laatusuureita. Näiden lisäksi on mahdollista mitata monipuolisesti virta- ja tehokom-ponentteja sekä analysoida niiden vaikutusta sähkön laatuun. Kehityksen myötä edistyksellisestä sähköenergiamittarista onkin kehittynyt monipuolinen sähkön Laatuvahtimittari.
Mukana tuotekehityshankkeissa ja teknologiaohjelmissa
TUOTEKEHITYSHANKKEET:
ProCem +++ 2019 - 2021
Prosumer Centric Energy Communities (ProCem++)
ProCem 2016 - 2019
Prosumer Centric Energy Communities (ProCem)
SWG 2016 - 2018
Solar, Wind power and the Grid stability
FRS 2016 – 2018
Finnish Solar Revolution
FLEXe 2015 - 2016
Flexible Energy Systems
SGEM 2012 - 2014
Smart Grids and Energy Markets
DIEM 2010 - 2012
Devices and Interoperability Ecosystem in Buildings
TEKNOLOGIAOHJELMAT:
SHOK 2008 - 2016
Strategisen huippuosaamisen keskittymät
DENSY 2003 - 2007
Hajautettu sähköntuotanto